Keramische tegels voor buiten.

Mag men keramische tegels buiten plaatsen? En hoe worden ze geplaatst?

Keramische tegels buiten plaatsen:

Theoretisch gezien kan elke volkeramische tegel buiten geplaatst worden als dit volgens de correcte regels van de kunst gebeurt. Wij geven u graag wat uitleg over deze plaatsing waarin we een groot onderscheid maken in terrastegels van dikte 10mm en 20mm. Let wel op, het gaat hier telkens over volkeramische tegels vol in de massa!

·         Keramische tegels dikte 10mm

Deze plaatsing is de meest complexe van de twee. Bij deze plaatsing gebeurt de verankering door middel van verlijming. Eerst wordt een dekvloer de grote van het terras uitgechapt onder helling (1cm/m). Als deze chapelaag droog is kunnen we overgaan tot de plaatsing van een ontkoppelingsmat namelijk DITRA DRAIN. Deze mat zorgt ervoor dat de thermische spanningen worden opgevangen alsook het insijpelwater wordt afgevoerd. Op deze mat worden dan de tegels geplaatst. Zowel de mat als de tegels dienen te worden verlijmd met een C2 flex-lijm (verbeterde cementgebonden flex-lijm). Door de verschillende stappen en het plaatsen van een ontkoppelingsmat is dit zeker niet de goedkoopste van de twee. De aankoop van de tegels zal misschien iets goedkoper zijn maar dit zal niet opwegen tegenover de meerprijs van de plaatsing.

 

·         Keramische tegels dikte 20mm

Deze plaatsing is een stuk eenvoudiger dan de vorige daar we eigenlijk een traditionele plaatsing kunnen voorzien. Zoals we anders met een gewone natuursteen terras eerst een bed van gestabiliseerd zand plaatsen doe we nu net het zelfde bij keramisch 2dik. Het grote verschil is de legmortel. Legmortel bij keramisch 2dik moet sterk verbeterd worden om een correcte verankering te garanderen. Er zijn ook kant en klare legmortels te verkrijgen in de handel maar dan zeker eerst de technische fiche controleren als ze voor deze toepassing mogen gebruikt worden.

Ontdek ons aanbod van keramische tegels.


Geplaatst op 07/02/2018

← Terug naar tips & tricks

Gratis offerte

Vraag een gratis offerte voor je terras, oprit, zwembad of totaalproject!

 

Offerteformulier →